De draintas

Tot vandaag kon er gestemd worden op Harma van Gerwen die genomineerd was voor de verkiezing ‘Mooi Mens 2008′. Harma is verpleegkundige en zij heeft een draintas ontwikkeld speciaal voor borstkankerpatiënten.

De verkiezing is georganiseerd door verzekeraar IZZ, met deze verkiezing Mooi Mens 2008 wil IZZ namelijk iemand in de schijnwerpers zetten die iets bijzonders verricht heeft ten behoeve van de zorg. Het gaat Harma niet om haarzelf, maar om haar idee. Ze hoopt namelijk dat de draintas nu landelijke bekendheid krijgt zodat veel meer patiënten ervan kunnen profiteren.

Borstkankerpatiënten die net geopereerd zijn lopen met een drain rond met een flesje eraan om wondvocht etc. op te vangen. Harma heeft hier nu een tasje voor ontworpen en krijgt er veel waardering voor van de patiënten. Hier is een filmpje te bekijken van de ‘zuster met het tasje‘. Ik ben benieuwd naar de uitslag van de verkiezing.

Bron: IZZ

Lees ook:Vaginale klachten na borstkanker behandeling
Lees ook:Radiotherapie en hartproblemen
Lees ook:Brisk Walking helpt borstkankerpatiënten
Lees ook:De lijdensweg van een vrouw met borstkanker
Lees ook:Proefpersoon voor medisch onderzoek

2 reacties op “De draintas

  1. carola tanck

    Ik ben mammacareverpleegkundige in het SKB te winterswijk. Kunnen wij voor onze patienten ook een draintasje bestellen, zoja kunt U ons een proefmodel toesturen en wat zijn de kosten hiervan

    gr Carola

      /   Beantwoorden  / 
    1. Addie Wisse

      Het beste kun je hiervoor contact op nemen met de organisator van de nominatie Mooi mens!, http://www.izz.nl/portaal.htm. Die zullen je wel aan contactgegevens kunnen helpen van Harma van Gerwen, degene die de draintas ontwikkeld heeft.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.