Tekort aan plastisch chirurgen

Er zijn veel te weinig plastisch chirurgen in Nederland en  zowel voor dit jaar als volgend jaar is het aantal opleidingsplaatsen slechts gesteld op 7. De opleidingsplaatsen worden bepaald door het ministerie van VWS en die baseert zich op de wachtlijsten. Maar slechts weinig vrouwen met borstkanker worden doorverwezen voor een borstreconstructie dus is het logisch dat er weinig op de wachtlijst staan. Dat wil echter niet zeggen dat er geen behoefte aan is.

Borstreconstructie kan in feite al plaatsvinden tijdens de borstkankeroperatie, maar veelal gebeurt dit niet omdat er geen plastisch chirurg voor handen is. Patienten moeten als ze alsnog voor borstreconstructie kiezen, soms jaren wachten en dit werkt in het voordeel van priveklinieken die cosmetische operaties aanbieden. Gezien alle toestanden van de Citykliniek in Den Haag zitten we hier echter niet op te wachten.

Daarom een oproep aan prinses Maxima en minister Klink, die morgen aanwezig zijn bij het lustrum van de Borstkankervereniging om aandacht te schenken aan de situatie van plastisch chirurgen en hun werk bij borstreconstructies.

Bron: Trouw

Lees ook:Borstreconstructie krijgt te weinig aandacht
Lees ook:Chirurgen snijden te makkelijk in borsten
Lees ook:Laat patiënten niet onnodig in onwetendheid
Lees ook:Naaldbiopsie standaard methode
Lees ook:Lager inkomen – hoger risico op sterfte

2 reacties op “Tekort aan plastisch chirurgen

 1. sil

  Sorry ma een oproep aan Maxima ? Een oproep aan iemand die miljarden te besteden heeft en die niet één eurie aan geen één goed doel. Als ze zo begaan was met ons volk zou ze zelf ook eens wat geven, laat mensen daar spreken die ook inderdaad jaren moeten wachten op een hersteloperatie, iets wat Maxima nooit zal gebeuren.

    /   Beantwoorden  / 
 2. kity

  Hallo allemaal, leuk z` n blogsite. Waarschijnlijk ben ik dement maar ik vindt dat er tegenwoordig uberhaup heel weinig plastisch en ander personeel is wat voor een redelijke prijs goed werk kan verrichten. De eigen risico`s worden met de dag hoger de vraag is alleen waardoor?
  Met vriendelijke groet en respect,
  Kity

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.