Brisk Walking helpt borstkankerpatiënten

Brisk Walking, lopen met een bepaalde techniek, verlaagt het risico op de terugkeer van borstkanker, aldus Carolyn Kaelin, chirurg en zelf ex-borstkankerpatiënte. Uit onderzoek blijkt dat Brisk Walking, al bekend van cardio-trainingen, een langere ziektevrije overlevingsperiode oplevert bij borstkankerpatiënten. Voor dit onderzoek werden 3000 vrouwen gedurende 14 jaar gevolgd. Een training van 3-5 uur per week lijkt het risico op een terugkerende tumor met maar liefst 40% te verlagen.

Het maakt niet zozeer uit waar je loopt, het kan op een looptrainer, dagelijks lopend je boodschappen doen of een vast traject afleggen. Als het maar met een lage tot gemiddelde inspanning gebeurt. Het onderzoek zegt hiermee aangetoond te hebben dat fysieke beweging, het vermijden van overgewicht en het voorkomen van hoge bloeddruk gunstige uitwerkingen heeft bij borstkankerpatienten.

Brisk Walking is een laagdrempelige sport waarbij de gezondheidseffecten op een relatief hoog niveau liggen. Brisk walking zorgt voor een lage belasting van het lichaam, is mentaal en fysiek ontspannend en kent een hoog sociaal gehalte. Bij de voortbeweging van het Brisk-Walken is het continu herhalen van een gelijke beweging karakteristiek ofwel cy­clisch (denk aan hardlo­pen, fietsen, zwemmen, wandelen, dus alles met een repeterend karak­ter).

Meer informatie over Brisk Walking staat hier: www.brisk-walking.nl

Bron: Medical News Today

Lees ook:Relatie van invloed op genezing
Lees ook:Laat patiënten niet onnodig in onwetendheid
Lees ook:Als hormoontherapie niet meer werkt
Lees ook:Verouderen heeft ook een positief effect
Lees ook:Aantal preventieve borstamputaties stijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.