Oproep aan alle vrouwen

De BorstkankerVereniging Nederland (BVN) roept alle vrouwen op om lid te worden van de BVN: liefst vandaag nog. Eén op de acht vrouwen krijgt borstkanker, een aantal dat naar verwachting nog verder zal toenemen. BorstkankerVereniging Nederland (BVN) speelt daarom een belangrijke rol in het verbeteren van de kwaliteit van de borstkankerzorg.


Als patiëntenorganisatie is BVN de stem van deze grote groep vrouwen, maar ook van de bijna honderd mannen per jaar die met borstkanker geconfronteerd worden. BVN-directeur Sandra Kloezen: “Om de stem van de borstkankerpatiënten te versterken, is het belangrijk dat het ledental van BVN de komende jaren sterk groeit. Niet alleen vrouwen (en mannen) met borstkanker, maar alle vrouwen zouden lid moeten worden.” De vereniging viert op 3 oktober haar 30-jarig bestaan met een lustrumviering, waarbij ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima aanwezig is.

Door de toename van het aantal mensen dat er mee te maken krijgt, is borstkanker een maatschappelijk probleem geworden. Mede door de Pink Ribbon beweging heeft borstkanker de afgelopen decennia steeds meer aandacht gekregen. BVN heeft belangrijke bijdragen kunnen leveren aan het verbeteren van borstkankerzorg in Nederland. Bovendien biedt de vereniging al 30 jaar directe ondersteuning aan de mensen die het betreft. BVN-directeur Sandra Kloezen: “De enorme vooruitgang op het gebied van bewustwording rondom borstkanker, maakt de heftigheid van de confrontatie met deze levensbedreigende ziekte er niet minder om.”

Daarom is het belangrijk de ervaringen van de borstkankerpatiënten en hun naasten te horen en te gebruiken. Kloezen: “In het krachtenveld van zorgverleners, financiers en farmaceuten, is het de taak van BVN om de ervaringsdeskundigheid van haar leden te bundelen en die gevraagd en ongevraagd in te zetten voor betere borstkankerzorg. Bovendien kunnen wij door onze verworven positie als kennisbaak en omvang van onze doelgroep, een voortrekkersrol spelen en meehelpen het pad te banen voor andere patiëntenorganisaties.“

Ze vervolgt: “Om de stem van de borstkankerpatiënten te versterken, is het belangrijk dat het ledental van BVN de komende jaren sterk groeit. Niet alleen vrouwen (en mannen) met borstkanker, maar alle vrouwen zouden lid moeten worden. Uit empathie, uit solidariteit. En ook: uit dankbaarheid dat de ziekte je tot nu toe bespaard is gebleven.” Volgens de directeur geeft een sterke patiëntenorganisatie kracht. “Niet alleen in het licht van belangenbehartiging, maar ook individueel. Mensen voelen zich gesteund. Daarom roepen we alle vrouwen op lid te worden: liefst vandaag nog.”

BVN viert haar 30-jarig bestaan op 3 oktober met een lustrumviering in DeFabrique in Utrecht. Prinses Máxima en minister Klink van Volksgezondheid zijn voornemens de viering bij te wonen.
Meer informatie: www.borstkanker.nl

Lees ook:Ook mannen krijgen borstkanker
Lees ook:Borstkanker bij 1 op de 1500 mannen
Lees ook:Kwaliteit van borstkankerzorg
Lees ook:Terminale fase drukt zwaar op partner
Lees ook:“Niet meer te genezen, wel nog te leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.