“Niet meer te genezen, wel nog te leven”

Op 26 september 2009 organiseert de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) de themamiddag ‘Niet meer te genezen, wel nog te leven. Voor mensen met kanker in de chronische fase’. In deze fase is genezing niet meer mogelijk, maar in de tijd van leven die resteert, is kwaliteit van leven enorm belangrijk.

De themamiddag wordt gehouden in het Vergadercentrum Aristo in Utrecht Lunetten, en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

 

Steeds meer mensen overleven kanker waardoor het aantal kankerpatiënten in Nederland nu geschat wordt op 500.000. Kanker is in veel gevallen een chronische aandoening geworden. Maar helaas blijft de ziekte ook in de chronische fase niet zonder klachten; veel mensen kampen met lange termijn gevolgen van de ziekte of behandeling. Misschien wilt u een rol blijven vervullen in de maatschappij, liefst zoals u dat vroeger gewend was. Maar door pijn, vermoeidheid of door verwerkingsklachten kan het moeilijk zijn de draad van het leven weer op te pakken.

Voor mensen met kanker en hun naasten
De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) organiseert deze themamiddag voor mensen met kanker in de chronische fase en hun naasten. In deze fase is genezing niet meer mogelijk, maar in de tijd van leven die resteert, is kwaliteit van leven enorm belangrijk. Wie kan u helpen bij lichamelijke problemen, de verwerking en zingevingsvragen, met lichamelijke klachten als pijn en vermoeidheid? Deskundigen uit het ziekenhuis maar ook een huisarts en apotheker vertellen u over de mogelijkheden. Daarnaast is er ruimschoots de tijd voor het stellen van vragen en uitwisselen van tips met professionals en lotgenoten.

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor deze themamiddag via het inschrijfformulier op
www.nfk.nl of telefonisch, bij het secretariaat van de NFK, op 030-291 60 90.

Kosten
Als u lid of donateur bent van een kankerpatiëntenorganisatie die is aangesloten bij de NFK dan betaalt u € 5 in de kosten voor deelname aan deze dag. Niet leden betalen € 7,50. Voor professionals zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wilt u als professional deelnemen dan betaalt u € 25.

Lees ook:Hoge score — meer problemen!
Lees ook:De Simonton methode
Lees ook:ASCO presenteert het Padvinder programma
Lees ook:Mag ik even aandacht voor mijn begrafenis?
Lees ook:Vrouwen hebben weinig psychische problemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.