Nieuw boekje over borstkanker

Er zijn natuurlijk al veel boeken over borstkanker op de markt, met name aangrijpende persoonlijke verhalen van ex-patiënten of nabestaanden. Sinds vorige week heb ik een boekje over borstkanker toegevoegd, maar wel van een enigszins andere categorie. Ik heb het lijden van vrouwen met borstkanker in kaart proberen te brengen vanaf de oudheid tot heden, want borstkanker is een eeuwenoude ziekte die al ver voor onze jaartelling bekend was. Wat ik beschrijf zijn niet zozeer de medisch-wetenschappelijke ontwikkelingen gedurende deze tijdspanne, maar met name de belevenissen, ervaringen en verwerkingen van de vrouwen zelf.

Het is een bondig boekje, toegankelijk geschreven en geschikt voor iedereen met een algemene interesse in het (over)leven met borstkanker en die tevens nieuwsgierig is hoe borstkanker bijvoorbeeld in de middeleeuwen behandeld werd. Voor wie meer wil weten, het boekje ligt ter inzage op de manifestatie Kanker in Beeld.

Borstkanker: Een lijdensweg door de eeuwen heen
Paperback, 66 pagina’s.
ISBN: 978-94-6089-069-7
Uitgeverij: Boekscout

Addie Wisse

Lees ook:Legendarische dr. Jerri Nielsen overleden
Lees ook:Proefpersoon voor medisch onderzoek
Lees ook:Welkom
Lees ook:Bestraling bij meisjes en de relatie met borstkanker
Lees ook:Kanker in Beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.