De Simonton methode

Via de website kankerinbeeld.nl werd ik gewezen op de “Simonton patiëntenweek” van 24-29 augustus. Nu had ik nog niet eerder van Dr. Simonton en zijn methode gehoord en wellicht meer mensen niet, dus hierbij een introductie over deze psycho-oncologische therapie en begeleiding. Wel een kantekening: de kosten zijn niet gering, wellicht dat de ziektekostenverzekeraar hieraan kan bijdragen.

Simontontherapie is een specifieke vorm van psychologische ondersteuning bij kanker.

Als u kanker heeft is vaak medische hulp alleen niet voldoende; er is meer nodig om u echt beter te voelen. Naast de geneeskundige behandeling die u krijgt, kunt u heel veel zelf doen. Uit onderzoek blijkt niet alleen dat mensen hieraan vaak behoefte hebben, maar het blijkt ook duidelijk effect te kunnen hebben. De Simonton Counselor helpt u bij het vinden van andere manieren om met uw ziekte om te gaan. Daarbij reikt hij u ook instrumenten aan waarmee u de kracht van uw eigen geest kunt leren gebruiken in uw ziekteproces. Daarmee kunt u uw kwaliteit van leven verbeteren en kunt u een positieve invloed hebben op het verloop van uw ziekteproces.

Uitgangspunten

• Wij mensen zijn veel meer dan alleen een lichaam en wat daarover bekend is. Wij zijn wezens met lichamelijke, mentale, emotionele, sociale en spirituele kanten die met elkaar in wisselwerking staan en met elkaar in balans moeten zijn. Een ernstige ziekte heeft meer nodig dan alleen een fysieke benadering: juist ook de andere aspecten van ons mens-zijn en van leven en sterven hebben dan aandacht nodig.

• Wij hebben innerlijke systemen en vermogens die gericht zijn op gezondheid en innerlijke harmonie; zoals bijvoorbeeld ons immuunsysteem. Wij zijn van nature gezond. We kunnen onze innerlijke vermogens leren versterken zodat ze (weer) instrumenten vormen die ons in ons leven ten dienste staan.

• Stress, (innerlijke) teleurstelling, (verborgen) pijn, machteloosheid en dergelijke gevoelens verzwakken onze levensenergie en ons immuunsysteem. Het is ook aan deze gevoelens waaraan in Simontontherapie gewerkt wordt, om ze om te vormen naar innerlijke kracht.

• De groei van kanker blijkt, volgens wetenschappelijk onderzoek, gerelateerd te zijn aan de manier waarop we de ziekte ervaren en ermee omgaan. Dat heeft ook te maken met de innerlijke houding weermee we in het leven staan, of zijn gaan staan. We kunnen de ongezonde aspecten van onze levenshouding opsporen en leren ze actief te veranderen tot een gezonde en harmonieuze houding.

• Een gezonde, helende houding kan niet van buitenaf worden aangereikt; het gaat juist om overeenstemming met uw eigen, innerlijke natuur. Wat ons weer terugbrengt bij onze innerlijke natuur is datgene te doen wat ons energie geeft; datgene te doen wat vreugde en diepe voldoening in ons leven brengt; en datgene te doen wat ons een vredig en kalm gevoel geeft.

De Simonton patiëntenweek

De eerste Nederlandse ‘Simonton’ patiëntenweek voor mensen met kanker, onder leiding van dr. Carl Simonton (tolk aanwezig) en een Nederlandstalig therapeutenteam.

Datum: 24 t/m zaterdag 29 augustus 2009.

Plaats: conferentiecentrum Mennorode te Elspeet (http://www.mennorode.nl/).
Programma: vijfdaagse training-, educatie- en psychotherapeutische werkweek voor mensen met kanker en hun partner of andere begeleider.
Organisatie: Simonton Cancer Center (SCC) Nederland (http://www.simonton.nl/).
Kosten: op aanvraag.
Informatie: Thera Balvers, Simonton Counselor en Supervisor (06-18156477).
Email: [email protected]

Website:

http://www.simonton.nl/ of http://www.simontoncenter.com

 Op woensdag avond 3 juni 2009 van 19.00 uur tot 21.00 uur is er voor mensen met kanker, potentiële studenten en andere geïnteresseerden een voorlichtingsavond over het werk van Dr. Carl Simonton en de eerste Nederlandse patiëntenweek.

Lees ook:Preventieve amputatie is verwerpelijk
Lees ook:Take a swing at Breast Cancer
Lees ook:Wat je WEL of NIET moet zeggen
Lees ook:“Niet meer te genezen, wel nog te leven”
Lees ook:De Keuzehulp bij borstkanker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.