Luisterlijn voor de laatste fase in je leven

Vanaf 1 september wordt het telefoonnummer 0900- 222 55 22 voor Palliatieve Zorg geopend. Deze luisterlijn is speciaal opgezet om mensen in de laatste fase van hun ziekte en hun naasten bij te staan. De luisterlijn biedt ondersteuning op praktisch en organisatorisch gebied maar is vooral bedoeld om een luisterend oor te bieden aan degenen die daar behoefte aan hebben.

De luisterlijn is op werkdagen bereikbaar van 13:00-22:00 uur en in het weekend en op feestdagen van 13:00-17:00 uur. De luisterlijn wordt geheel verzorgd door vrijwillegers. Medische vragen over medicatie of behandeling worden niet beantwoord.

De initiatiefnemers
De Luisterlijn Palliatieve Zorg is ontstaan uit een samenwerking tussen de afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde (APPG) van het UMC St Radboud en het Integraal Kankercentrum Oost (IKO). De verdere ontwikkeling van het project Luisterlijn  wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Inloophuis Gelderse Vallei.

De Luisterlijn is bedoeld als aanvulling op het reguliere zorgaanbod. De Luisterlijn is gevestigd in het Inloophuis Gelderse Vallei te Ede. De Luisterlijn wordt financieel mogelijk gemaakt door een schenking aan het UMC St Radboud. 

Het project zal in eerste instantie een looptijd van een jaar hebben. Bij positieve evaluatie zal gestreefd worden naar continuering en inbedding van de Luisterlijn als structureel aanbod.

 

Bron: BorstkankerVereniging Nederland

Lees ook:Stichting Vechtgenoten
Lees ook:Kankerpatiënten krijgen eigen webpagina
Lees ook:Fashionlabel zet zich in tegen borstkanker
Lees ook:Terminale fase drukt zwaar op partner
Lees ook:Doe mee aan onderzoek naar hormonale medicijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.