Nieuwe poliklinieken bij NKI-AVL

Binnen het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) zijn twee poliklinieken van start gegaan, gesteund door financiering van Pink Ribbon. Het zijn de polikliniek Seksualiteit en Borstkanker en Werk en Borstkanker.

NKI_AVLDe diagnose borstkanker, de behandeling en de gevolgen, kunnen invloed hebben op je beleving van je eigen lichaamsbeeld, intimiteit en seksualiteit. Daarnaast veroorzaken bijwerkingen als overgangsklachten, verminderde seksuele verlangens. Om hier makkelijker over te kunnen praten en hier vragen over te stellen en antwoorden te krijgen, is de Polikliniek Seksualiteit en Borstkanker opgericht.

De Polikliniek Werk en Borstkanker is opgericht om te praten over blijven werken tijdens een behandeling, of weer te gaan werken na een behandeling en alle problemen die hier omtrent ontstaan. Immers vermoeidheid, concentratieproblemen en angstgevoelens kunnen het werk beïnvloeden. Een onafhankelijk bedrijfsarts staat klaar om patiënten te informeren en te adviseren bij hun terugkeer naar de werkplek.

Patiënten kunnen op eigen initiatief een afspraak maken voor een telefonisch of een persoonlijk gesprek.

Meer informatie:
Heleen Hauer, nurse practitioner en coördinator: (020) 512 2461

Lees ook:Vrouwen hebben weinig psychische problemen
Lees ook:Laat je verwennen op 29 mei!
Lees ook:Mag ik even aandacht voor mijn begrafenis?
Lees ook:Weer werken na borstkanker
Lees ook:De Mutselier helpt bij haarverlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.