Indrukwekkende confrontatie met kanker

Verklanken, verbeelden, verwoorden en verwerken

Afgelopen donderdag was ik aanwezig bij de officiële opening van de manifestatie Kanker in Beeld, in de Grote Kerk te Den Haag. Ronald Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, leidde de middag in met een videoboodschap en vervolgens was er een optreden van de verschillende koren ‘Zingen voor je Leven’. Dit prachtige gezang (verklanken) vulde de hele kerk en zowel de melodie als de woorden (‘Ik zing mijn ziel naar de hemel’) maakten indruk op zowel mij als de andere ruim 500 aanwezigen. Menigeen pinkte een traantje weg en er was een algeheel gevoel van verbondenheid en betrokkenheid. 

Na de opening kon iedereen de expositie gaan bekijken. De eerste reacties van bezoekers: “indrukwekkend”, “de verhalen achter de werken geven het werk een extra lading”, “de emotie spat van het doek”, “Ik kom zeker nog een keer terug om rustig te kijken”.

Tot en met donderdag 1 oktober zijn de beeldende werken te zien door mensen die met kanker geconfronteerd zijn. Daarnaast zijn er optredens en lunchlezingen en is er op 17 september een symposium voor professionals. Mis ook de boekenzaal niet waar zo’n 25 persoonlijke verhalen ter inzage liggen.

Meer informatie op Kanker in Beeld

Lees ook:Kanker in Beeld
Lees ook:Nieuwe poliklinieken bij NKI-AVL
Lees ook:Nieuw boekje over borstkanker
Lees ook:Spookschrijvers en medicijnonderzoek
Lees ook:Kankerpatiënten krijgen eigen webpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.