Vrouw ontdekt kanker na afvallen

De Engelse Rachel Drago besloot iets aan haar gewicht te doen om weer in vorm te komen voor haar 40ste verjaardag. Ze verloor 25 kg in 100 dagen. Onder de douche ontdekte ze twee knobbels in haar borst wat borstkanker bleek te zijn. Rachel is er van overtuigd dat ze de knobbels niet gevoeld zou hebben als ze niet zoveel was afgevallen.

Rachel Drago is een verpleegster en werkt in een huisartsenpraktijk in Usk, Engeland. “Ik denk niet dat ik de tumor had ontdekt als ik niet zoveel gewicht had verloren. Of ik had het pas ontdekt als ze veel groter geworden waren en ze waren al groot toen ik ze ontdekte,” aldus Rachel. “Als verpleegster ken ik de gevaren van overgewicht en ik was op een gegeven moment vast besloten er wat aan te doen en ging een heel strict dieet volgen. Ik had me niet gerealiseerd dat de vetlagen iets voor mij verborgen hielden.” Volgens Jill Donovan, oncologie verpleegkundige, komt het vaker voor dat door het afvallen tumoren ontdekt worden. “Niet alleen kunnen tumoren door het afvallen gevonden worden, maar het afvallen plaatst de patiënten ook in een betere overlevingspositie,” aldus Jill.

Rachel Drago, getrouwd en moeder van 2 kinderen, weegt nu 55 kg bij een lengte van 1.57 mtr. Samen met haar borst zijn ook de lymfklieren in haar oksel verwijderd. Ze is nu bezig aan een chemokuur die nog duurt tot oktober.

Bron BBC News

Lees ook:De lijdensweg van een vrouw met borstkanker
Lees ook:Risico op nieuwe tumor in andere borst
Lees ook:BRCA1/2 tumoren vroegtijdig opsporen
Lees ook:2650 kilometer fietsen tegen kanker
Lees ook:MRI scan vindt meer tumoren dan mammografie of echo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.