Wat veroorzaakt borstkanker?

Als we weten wat borstkanker veroorzaakt kunnen we maatregelen nemen om het te voorkomen. Als we weten welke factoren het risico op borstkanker verhogen of juist verlagen kunnen we eveneens maatregelen nemen. Op deze vragen wil de grootste organisatie op het gebied van borstkankeronderzoek het komende jaar een antwoord, en hier heeft ze miljoenen dollars voor over. Aldus de aankondiging van de ‘Susan G. Komen for the Cure’ organisatie. 

“Het is onze missie om borstkanker voor altijd te stoppen. Preventie en vaccinatie spelen daarbij een kritische rol. We zijn bereid aanzienlijke sommen geld te investeren om antwoorden te krijgen. We willen nu wetenschappelijk bewijs dat aantoont welk dieet, welk fysiek gedrag, welke milieu invloeden etc. van invloed zijn op borstkanker,” zegt Hala Moddelmog, Komens’s president en CEO. “Dat is onze doelstelling voor 2009/2010.”

De Prevention Promise Grants van de Komen organisatie zijn uniek omdat ze de disciplines van wetenschappers, medisch specialisten, juridisch specialisten en gezondheidszorg medewerkers samenbrengen. Normaal gesproken werken deze verschillende vakmensen niet samen aan één onderzoek, maar in dit geval dus wel. De Komen organisatie bestaat al sinds 1982 en stopt jaarlijks miljoenen in onderzoek naar de genezing en het voorkomen van borstkanker. De afgelopen drie jaar werden $230 miljoen geïnvesteerd in wetenschappelijke onderzoeksprojecten wereldwijd.

Het gaat bij deze 2009/2010 Promise Grant primair om onderzoek dat borstkanker weet te voorkomen en dus niet om de terugkeer van borstkanker te behandelen. Ook mogen alleen non-profit organisaties onderzoeksvoorstellen indienen.

Meer informatie: Susan G. Komen for the Cure

Lees ook:Nieuwe alliantie voor borstkanker onderzoek
Lees ook:Abortus en borstkanker
Lees ook:Preventieve amputatie is verwerpelijk
Lees ook:Middelen tegen opvliegers
Lees ook:Nieuw boekje over borstkanker

5 reacties op “Wat veroorzaakt borstkanker?

 1. Elsa

  Er nog steeds niet achter wat borstkanker zou kunnen veroorzaken?
  Als alle artsen, en met name de oncologen, nu eens net zo dapper als Iwan Wolffers zouden zijn en vrouwen vertellen dat ze GEEN hormonen moeten gebruiken in de overgang, dan zullen er heel veel minder borstkankerpatiënten zijn!

  http://web01.depers.nl/wetenschap/364065/Dromen-van-eeuwig-jong-zijn.html

    /   Beantwoorden  / 
 2. vermeulen

  spijtig dat van die $230 miljoen niets geïnvesteerd is in onderzoek naar ‘German New Medicine’ (GNM)… Dit ondanks het feit dat deze nieuwe theorie over het ontstaan van ziekten makkelijk op één dag kan geverifieerd worden (is zelfs al herhaaldelijk gebeurd, hoewel dit feit angstvallig ontkend wordt door iedereen die daar baat bij heeft – GNM-therapie kost namelijk praktisch niets…).

    /   Beantwoorden  / 
  1. Cryptocheilus

   Ten eerste is het geen nieuwe theorie @vermeulen. Het is maar goed dat aan de GNM geen cent besteed wordt.

   Als je als borstkankerpatiënte een kansloze en uiterst pijnlijke dood wilt sterven is de GNM van antisemiet Ryke Geerd Hamer dé aangewezen weg.

   idi**t!

     /   Beantwoorden  / 
 3. Elsa

  …en dan is daar nog als risicofactor,
  1.een vroeger gebruik van het DES-hormoon ( ook hun kinderen? Er is al een onderzoek dat dit aantoont 2. verder is er de pil en dan vooral daar jong mee beginnen, 3. IVF.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.