Breast Friends Award 2009

Tot 31 augustus kan iedereen een Breast Friend nomineren op de website van www.breastfriends.nl. Een Breast Friend is iemand die een borstkankerpatiënt bijstaat, die een luisterend oor biedt en die helpt de juiste vragen te stellen aan de arts. Steun dus op zowel het emotionele als het praktische vlak. 

Wie verdient de Breast Friends Award? 

Waarom een Breast Friend belangrijk is?

Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, ben je vaak overdonderd en geschokt. Op zo’n moment dringen alle medische termen en informatie slecht tot je door. Uit TNS NIPO onderzoek in 2007 bleek al dat een luisterend oor en ondersteuning de grootste wens is van de patiënt tijdens en na de behandeling. De werkelijkheid is echter maar al te vaak nog anders. Bijna één op de vijf patiënten is tijdens de ziekte vrienden kwijtgeraakt en 15 procent van de ondervraagden heeft zelfs geen enkele ondersteuning van welke aard dan ook gekregen. Een Breast Friend geeft dus deze ondersteuning.

In 2008 werd de eerste Breast Friends Award uitgereikt. Winnaar van de 26 nominaties was Mariëlle van der Pers, bezielende kracht achter de unieke website www.hoofdzakengids.nl, dankzij een nominatie van haar Breast Friend Susanne Lens.

Het initiatief voor Breast Friends is genomen door de farmaceut Roche. 

Klik hier voor het nominatieformulier voor de Breast Friends Award 2009.

Lees ook:Oktober borstkankermaand
Lees ook:De Simonton methode
Lees ook:Luisterlijn voor de laatste fase in je leven
Lees ook:Borstkanker bij 1 op de 1500 mannen
Lees ook:ASCO presenteert het Padvinder programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.