Kankerpatiënten krijgen eigen webpagina

Verheugend nieuws! Patiënten in Noord-Holland die behandeld worden bij Esperanz, een samenwerkingsverband tussen het Waterlandziekenhuis, Westfriesgasthuis en het Zaans Medisch Centrum, krijgen een inlogcode waarmee ze hun eigen webpagina kunnen bezoeken. 

 

Op hun persoonlijke pagina kunnen patiënten zien welke medicijnen ze voorgeschreven krijgen, hoe hun behandeltraject is opgesteld en kunnen ze mailen met verpleegkundigen. Volgens Aart van Bochove van Esperanz is communicatie via internet handig als mensen thuis toch met vragen zitten. ,,Dat gebeurt regelmatig na een gesprek met de arts. Met de pagina op internet hopen we snel antwoord te kunnen geven. Hoewel we ook persoonlijk te bereiken blijven voor vragen.”

Esperanz is het regionaal centrum voor oncologische zorg in  Noord-Holland. In samenwerking met het VUmc wordt er inmiddels een dependance gebouwd voor radiotherapeutische behandelingen in Hoorn (verwachtte opening in 2011). De grondslag voor de samenwerking is dit keer eens niet ontstaan uit het financiële aspect, maar uit het verbeteren van de zorg. Wat mij betreft krijgt dit internet initiatief navolging bij andere medische centra, het lijkt mij een interessante vorm van nazorg.

Lees ook:Luisterlijn voor de laatste fase in je leven
Lees ook:De Keuzehulp bij borstkanker
Lees ook:Doe mee aan onderzoek naar hormonale medicijnen
Lees ook:Effect van afvallen op borstkanker
Lees ook:Hoge score — meer problemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.