Nieuwe alliantie voor borstkanker onderzoek

In de strijd tegen borstkanker is een nieuwe transatlantische alliantie gevormd tussen ‘s werelds grootste non-profit organisatie tegen borstkanker ‘Susan G. Komen for the Cure’ en de IMPAKT borstkanker conferentie die morgen van start gaat in Brussel.

De Amerikaanse Komen organisatie biedt ondersteuning aan kanker specialisten uit minder welvaren landen, om de IMPAKT conferentie bij te wonen en zo op de hoogte te zijn van de laatste en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van borstkanker.

Nancy Brinker (ambassadeur en oprichter van Susan G. Komen for the Cure) verklaart:

“Borstkanker kent geen grenzen, wij dus ook niet en momenteel werken we al met 70 verschillende landen samen. We moeten één globale borstkanker gemeenschap worden, met kanker aan de top van onze globale gezondheidsagenda. Voorkomen wat voorkomen kan worden, behandelen wat behandelt kan worden, genezen wat genezen kan worden en palliatieve verzorging bieden aan hen die dit nodig hebben.”

“Als we samenwerken, — onderzoekers, artsen en overheden — dan is het misschien mogelijk dat we niet slechts een geneesmiddel ontdekken maar dat we het ook kunnen vertalen naar behandeling en implementatie in het ziekenhuis.”

De IMPAKT conferentie van 7 – 9 mei in Brussel, richt zich met name op het transformeren van de laatste onderzoeksresultaten naar effectieve behandelmethoden in het ziekenhuis. IMPAKT is een Europees platform, opgericht door de organisaties BIG  (Breast International Group) en ESMO (European Society for Medical Oncology).

Verslag en/of baanbrekend nieuws van deze conferentie zal de komende dagen volgen.

Note: Nancy G. Brinker beloofde haar zuster Susan G. Komen, op haar sterfbed dat ze alles zou doen wat in haar macht lag om borstkanker te bestrijden. In 1982 richtte ze hiertoe de organisatie Susan G. Komen for the Cure op welke is uitgegroeid tot de grootste non-profit organisatie ter wereld, met het grootste non-profit budget van $1.3 million om te investeren in de strijd tegen borstkanker.

Lees ook:Wat veroorzaakt borstkanker?
Lees ook:Abortus en borstkanker
Lees ook:Ook mannen krijgen borstkanker
Lees ook:Oktober borstkankermaand
Lees ook:Terminale fase drukt zwaar op partner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.