Borst tatoeages: esthetisch en decoratief

Een tatoeage kan verschillende functies hebben: een decoratieve (om iets te verfraaien), een expressieve (om iets uit te drukken) of een esthetische (om iets te verhullen). In het geval van borstkanker gaat het meestal om de laatste, namelijk om de littekens op en rond de borst te verhullen. Maar we komen ook decoratieve tattoos tegen.


Bij vrouwen die een borstoperatie achter de rug hebben, is de tepelhof vaak beschadigd, omdat deze volledig is weggenomen of omdat het litteken door het verschil in weefsel duidelijk zichtbaar is. Via de zogenaamde medische tatoeage kunnen de tepelhof en de tepel op een natuurlijke manier worden hertekend en ingekleurd zodat de symmetrie van de borst hersteld wordt. 

Er zijn ook vrouwen die na talloze borstreconstructies hun heil zoeken bij verfraaiende tatoeages. In het kader van ‘na zoveel littekens mag er ook wel iets moois op mijn lichaam komen te staan’. Voorbeeld hiervan is de 61-jarige Lily Ann Hainline, die rozen over haar littekens heeft laten tattoeren.

 

 

 

Sommige vrouwen gaan helemaal niet voor borstreconstructie maar gaan gelijk voor een tatoeage. Hieronder een voorbeeld van een vrouw die geen tepelreconstructie wilde, maar in plaats daarvoor koos voor een Keltische knoop.

 

 

En het kan nog veel decoratiever, zoals we op onderstaande foto’s kunnen zien. 

Klik voor een vergroting.

Lees ook:Gen BRCA1
Lees ook:Vrouw ontdekt kanker na afvallen
Lees ook:Moeder en dochter
Lees ook:Borstreconstructie met nipple sharing
Lees ook:Borstimplantaten: veilig of niet?

3 reacties op “Borst tatoeages: esthetisch en decoratief

 1. Jennine Korsten

  Heb 2 mislukte reconstructie’s achter de rug en op zoek aan het gaan naar een tattoo voor op de borst en nu heb ik er eindelijk gevonden op deze site.
  Hartelijk dank daar voor.
  Ga zo door.
  Geweldig!
  Groetjes van Jennine Korsten

    /   Beantwoorden  / 
 2. carla

  super mooi die tatoo’s!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.