Vermijd antidepressieve medicijnen

Word je behandeld met Tamoxifen (hormoontherapie) vanwege borstkanker, pas dan op met het slikken van antidepressiva als Prozac, Paxil en Zoloft. Het risicio dat de tumor terugkeert verdubbelt met deze middelen. Blijkbaar beïnvloeden antidepressieve medicijnen de werking van Tamoxifen.

Tamoxifen wordt gegeven bij hormoongevoelige borstkanker, het heeft een anti-oestrogene werking en remt de groei van tumoren. Een groot onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Medco Health Solutions, heeft aangetoond dat bij vrouwen die zowel tamoxifen als antidepressiva gebruikten, de kanker 2x zo vaak terug keerde als bij een controle groep die geen antidepressiva gebruikte. Het zou dan met name om antidepressieve medicijnen als Prozac en Paxil (Seroxat) gaan en in mindere mate ook om Zoloft.

De boodschap is duidelijk!

Probeer antidepressiva te vermijden als je met tamoxifen behandeld wordt. Word je voor depressiviteit behandeld (wat in het geval van borstkanker niet ongebruikelijk is) en gebruik je Prozac, Paxil of Zoloft probeer dan over te stappen op een ander middel.

Bron: Medical News Today

Lees ook:Hormoontherapie nadelig op de lange termijn
Lees ook:Borstkanker congres in de VS
Lees ook:Lager inkomen – hoger risico op sterfte
Lees ook:Doe mee aan onderzoek naar hormonale medicijnen
Lees ook:De heilzame werking van groene thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.